Bilanț al acțiunilor filantropice desfășurate de Parohia Sfinții Împărați din Curtea de Argeș. La eveniment a fost prezent IPS Calinic

Credincioși ai parohiei Sfinții Împărați din Curtea de Argeș au participat, în prima duminică din Postul Nașterii Domnului, la Sfânta Liturghie oficiată de IPS Calinic. În cadrul slujbei, părintele paroh Barbu Vasile a prezentat bilanțul acțiunilor social – filantropice organizate de comunitatea parohială în anul 2017, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit, ierarhul a evidențiat intensa activitate misionară a credincioșilor din această parohie. De asemenea, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a vorbit despre lăcașul de cult ocrotit de Sfinții Împărați Constantin și Elena. Acesta a fost construit în urmă cu 10 ani.

La final, părintele paroh a primit din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului distincția eparhială Crucea Basarabă. Aceasta i-a fost oferită în semn de recunoștință pentru implicarea în misiunea pastorală și misionară în viața comunității.


Biserica din parohia Ivancea II îi are ca ocrotitori pe Sf. Împărați Constantin și Elena și a fost construită în perioada 2002-2007. Slujba de sfințire a fost oficiată în data de 18.11.2007 de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic. Lucrările de pictură au fost finalizate în anul 2012.

Foto credit: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Comentarii Facebook


Știri recente