Benelux: Abuzurile din Biserică vor fi analizate de o comisie de confidențialitate

Episcopii Ortodocși canonici din Benelux au stabilit înființarea unei Comisii de confidențialitate care să primească întrebări și reclamații despre posibilele abuzuri din interiorul Bisericii.

Decizia a fost luată la ultima ședință a Adunării Episcopilor Ortodocși din Benelux (CEOB) care a avut loc marți, 4 iunie 2019, la sediul Mitropoliei grecești din Bruxelles.

Ședința a fost prezidată de Mitropolitul Atenagora al Belgiei (Patriarhia Ecumenică).

Din partea Patriarhiei Române a participat Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale, în calitate de reprezentant al Mitropolitului Iosif Pop.

Patriarhia Georgiei a fost reprezentată de Episcopul Dositei.

Cei trei ierarhi au acceptat propunerea Fundației „Biserica Ortodoxă din Olanda” de înființare a comisiei de confidențialitate în fiecare dintre cele trei țări ale Uniunii Benelux pentru a lupta în principal împotriva abuzurilor sexuale asupra minorilor.

Potrivit comunicatului oficial al Adunării Episcopale, ierarhii au avut ocazia să facă un schimb de informații privind evoluțiile din eparhiile ortodoxe.

Un alt subiect de discuții l-a reprezentat vizita Patriarhului Ecumenic Bartolomeu în țările Benelux planificată pentru luna noiembrie 2019 pentru a marca aniversarea de 50 de ani a Mitropoliei Ortodoxe grecești din Belgia.

Adunarea Episcopală Ortodoxă a fost înfiinţată ca urmare a deciziei celei de-a patra Conferinţe Panortodoxe Presinodale întrunită la Chambesy (Geneva), în iunie 2009.

Foto credit: CEOB

Comentarii Facebook


Știri recente