Beneficiarele Centrului Comunitar din Reghin sărbătorite cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii

Beneficiarele Centrului Comunitar „Sfântul Andrei” din Reghin au fost sărbătorite vineri, 7 martie, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filila Reghin, a oferit ieri prăjituri și mărțișoare beneficiarelor Serviciului social comunitar de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din Reghin și Centrului de criză. Personalul Asociației le-a vizitat pe cele 73 de doamne în vârstă aflate în evidențele celor două servicii pentru a le aduce un zâmbet pe buze și o bucurie în suflete. Mărțișoarele au fost confecționate cu mult drag de copiii din cadrul Așezămintelor sociale și Centrului Educațional „Sfânta Maria” din Reghin, după cum aflăm de la Biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Serviciul social comunitar de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice își desfășoară activitatea în cadrul Centrului comunitar pentru vârstnici – „Sfântul Andrei” Reghin, coordonat de părintele Alexandru Ionescu. Centrul oferă servicii pentru un număr de 80 de persoane vârstnice sărace și dependente fizic, imobilizate la pat sau la domiciliu, aflându-se în imposibilitatea de a-și satisface nevoile medicale, igienico-sanitare, social – administrative și de relaționare.

Centrul de criză oferă servicii pentru un număr de 8 persoane vârstnice rămase fără locuință, sărace, excluse și marginalizate social.

Ambele servicii sunt incluse în rețeaua Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Reghin care funcționează cu șase servicii sociale acreditate, atât pentru copii cât și pentru persoane vârstnice: servicii de tip familial de care beneficiază 10 copii, servicii de tip rezidențial beneficiari fiind 21 de copii, un centru de zi pentru 12 copii, un centru educațional cu 25 de beneficiari, un serviciu de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice cu 80 de beneficiari și un centru de criză în care sunt ocrotiți 8 vârstnici. Activitatea Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Reghin este coordonată de părintele Dimitrie Gherman.

Comentarii Facebook


Știri recente