Bătrânii de la Centrul de Îngrijiri Paliative Sf. Nectarie au fost vizitaţi de voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului i-au vizitat, în ziua sărbătoririi Sf. Mc. Mina, pe pacienţii vârstnici ai Centrului de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie.

De această dată, voluntarii l-au cooptat în echipa lor pe interpretul de muzică populară Claudiu Zaharia care a intonat cântece patriotice şi populare.

Adriana Căruntu, Directorul Centrului, a declarat:

„Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului fac parte din marea familie a Centrului de Îngrijiri Paliative prin faptul că sunt alături de noi de fiecare dată, aduc bucurie, fac ca pacienții care suferă să fie voioși, să zâmbească, să se bucure de toate momentele artistice pe care le susțin în cadrul centrului, dar și prin darurile de preț pe care le oferă”.

Dănuţ Prună, coordonatorul Voluntarilor Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a apreciat căldura cu care au fost primiţi.

„Ca de fiecare dată, am fost primiţi cu foarte multă dragoste de personalul centrului şi de pacienţi”.

Claudiu Zaharia, interpret de muzică populară, a mărturisit că şi-ar dori „ca toţi oamenii indiferent de vârstă să înţeleagă că Mântuitorul Hristos se află în fiecare om aflat în necaz şi în suferinţă şi că ne-a lăsat pe acest pământ să ne ajutăm aproapele, nu să alergăm după lucruri materiale şi pieritoare”.

De asemenea, psihologul Polixenia Stan, voluntar al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a spus că „a fost foarte emoţionant, mai ales să îi vedem cum zâmbesc. Aceşti oameni au nevoie să fie vizitaţi şi să vadă oameni noi, iar prezenţa noastră este una suportivă pentru ei, să vadă ca cineva este aproape de ei, că nu sunt lăsaţi singuri”.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de voluntari sub coordonarea atentă a Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Foto Credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale

Comentarii Facebook


Știri recente