Basilica Travel | Un grup de pelerini din Prahova a vizitat Țara Sfântă

Un grup de credincioși din Parohia Teșila I, județul Prahova, și câțiva pelerini țară au vizitat săptămâna aceasta obiectivele religioase și turistice din Țara Sfântă. Pelerinajul a fost organizat de părintele Răzvan Topală, de la Parohia Teșila I prin intermediul Agenției de pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Române.

Pelerinajul a avut loc în perioada 20-23 noiembrie 2017, iar ghidul celor 57 de persoane a fost diaconul Mihai Profiriu.

Părintele Topală a precizat faptul că pelerinajul s-a desfășurat într-o atmosferă de rugăciune, dar au fost și momente tradiționale:

În cadrul pelerinajului au fost rostite rugăciuni și cântări religioase potrivite cu momentul respectiv. Bucuria a fost mare pentru că pelerinajul s-a desfășurat la începutul Postului Nașterii Domnului, iar primele colinde au fost rostite chiar la Biserica Nașterii Mântuitorului Hristos, a declarat părintele Răzvan Topală.

Un moment deosebit a fost cel al binecuvântării în râul Iordan și cel al plimbării cu barca pe Marea Galileii în cadrul căruia a avut loc un moment tradițional autentic românesc, a mai spus sfinția sa.

Locurile vizitate de pelerinii români au fost: Mormântul Mântuitorului Hristos și al Maicii Domnului, Biserica Națiunilor, Mănăstirea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, Biserica din Cana Galileii,  Așezământul românesc de la Ierihon, Biserica Schimbării la Față de pe Tabor, Biserica Nașterii Domnului de la Betleem ș.a.

Totodată au fost vizitate: cetatea Nazaretului, orașul Capernaum, Ierihonul, Via Dolorosa, Marea Galileii cu toate obiectivele religioase respective.

Foto credit: Parohia Teșila I

Comentarii Facebook


Știri recente