Basilica Travel | Profesorii Facultății de Teologie din București vizitează Țara Sfântă

Un grup de profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București, se află în aceste zile într-un pelerinaj în Țara Sfântă. Aceștia sunt însoțiți de rectorul Mircea Dumitru și de președintele senatului Marian Preda de la Universitatea din București.

Pelerinajul este organizat de Agenția Basilica Travel a Patriarhiei Române și se desfășoară în perioada 10-16 februarie 2017, ne-a transmis Eugen Buchiu, reporter Trinitas TV.

Astăzi, 13 februarie 2017, grupul de pelerini a fost primit de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului și al Întregii Palestine, la Reședința Patriarhală.

În cadrul întâlnirii, Patriarhul Teofil a vorbit cadrelor didactice despre importanța teologiei pentru promovarea unității pan-ortodoxe. De asemenea, i-a îndemnat pe profesorii de teologie să pregătească cât mai bine studenții, pentru ca viitorii preoți să facă față exigențelor misiunii Bisericii într-o lume atât de zbuciumată cum este lumea de astăzi, a transmis pr. Ştefan Buchiu, Decanul Facultăţii de Teologie din Bucureşti.

În primele zile pelerinii au vizitat Nazaretul, Biserica Bunei Vestiri, Muntele Taborului, Biserica Schimbării la Față, Capernaum, Tabgha și celelalte puncte în care Și-a desfășurat activitatea Mântuitorul Iisus Hristos. Apoi au coborât pe Valea Iordanului până la Ierusalim, unde s-au închinat la Sfântul Mormânt.

În continuare, grupul va vizita mai multe biserici și obiective turistice de la Locurile Sfinte: Muntele Măslinilor, Muntele Înălțării Domnului, Betleemul, Hozeva, Mănăstirile Sfântul Sava și Sfântul Teodosie.

Foto credit: Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente