Basilica Travel | Pelerini la Izvorul Tămăduirii

Basilica Travel 2017b

Mai mulţi pelerini români au participat ieri, 21 aprilie 2017, la Sfânta Liturghie oficiată în lăcaşul de cult din Istanbul ce adăposteşte o apă binecuvântată de Maica Domnului care a dat Ortodoxiei una dintre cele mai strălucitoare şi mai iubite sărbători: Izvorul Tămăduirii.

Acest praznic aminteşte de minunea petrecută în apropierea Constantinopolului când Maica Domnului i-a descoperit împăratului Leon cel Mare (pe când încă nu era în demnitatea împărătească) un izvor cu apă vindecătoare de unde un orb a primit tămăduire.

Recunoştinţa împăratului faţă de minunea pe care Maica Domnului a săvârşit-o în viaţa lui a îmbrăcat forma unei frumoase biserici care avea să ocrotească peste veacuri Izvorul Tămăduirii.

În acest locaş de cult s-au rugat şi pelerinii români care au călătorit în Turcia prin intermediul Agenţiei de Turism Basilica Travel a Patriarhiei Române.

Biserica în care pelerinii noștri au participat la Sfânta Liturghie a fost construită de Împăratul Leon I Tracul. Frumoasa biserică a fost ridicată între anii 1843 – 1856. În subsolul acesteia se află un paraclis din secolul al V-lea care adăposteşte izvorul cu apă tămăduitoare, a transmis Vasile Mihăilă, Basilica Travel.

Izvorul este împrejmuit de un edificiu realizat în marmură albă, străjuit de o icoană în care este reprezentată Maica Domnului cu Pruncul în braţe, înconjurată de îngeri, stând deasupra unei fântâni. De asemenea, sunt reprezentaţi împăratul cu garda sa şi patriarhul însoţit de alţi episcopi, soldatul Leon şi orbul în fundal, iar la baza fântânii, un paralitic ce îşi primeşte vindecarea.

Comentarii Facebook


Știri recente