Basilica foto: Satul italian din regiunile Puglia – Basilicata în 30 de fotografii

În contextul anului omagial al satului românesc, jurnaliști ai Centrului de Presă Basilica s-au deplasat în regiunile Puglia și Basilicata pentru a documenta viața din mediul rural al sudului Italiei, în comparație cu viața din satele din România.

Puteți vedea rezultatele documentării într-o serie de reportaje, marca Trinitas TV, în cadrul emisiunii Valoarea Faptei, realizată de Iuliana Lazăr.

Din punct de vedere vizual, comunele din Italia sunt pitorești și foarte fotogenice, dar în comparație cu satul românesc, mediul rural italian tinde mai mult spre urbanizare. Cu toate acestea, am găsit încă vânzători ambulanți de legume, copii jucându-se în stradă și oameni care încearcă să păstreze tradiții vechi de familie, cum este Peppino care deține brutăria Panificio Piccolo din Ginosa, unde vinde focaccia și produse de panificație făcute după rețete transmise din tată în fiu.

Vă prezentăm o selecție a celor mai reprezentative 30 de fotografii din această călătorie cu peisaje, arhitectură și oameni din așezările: Laterza, Ginosa, Matera și Minervino Murge.

Documentarea a fost realizată cu sprijinul Episcopiei Române a Italiei, reprezentată de Părintele Protopop Ștefan-Cătălin Andronache, care ne-a oferit toate informațiile și sprijinul necesare acestei deplasări.

Părintele Ștefan Andronache (mijloc) alături de părinții protopopi Mihăiţă Stroe și Ionuţ Negoiţă, membri ai delegației Centrului de Presă Basilica, în fața Bazilicii Sfântul Nicolae din Bari.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente