Basarabenii au sărbătorit Botezul Domnului. Prin Botez suntem readuși în comuniune cu Dumnezeu, spune PS Veniamin

Credincioșii din Republica Moldova, care respectă calendarul nerevizuit, au sărbătorit miercuri Praznicul Botezului Domnului. Cu această ocazie Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfânta Treime din localitatea Roșu, raionul Cahul.

În cuvântul rostit, ierarhul a explicat textul evanghelic care prezintă Botezul Domnului și a pus accent asupra semnificației acestui Praznic Împărătesc.

„Sărbătoarea de astăzi ne aduce aminte de un moment din viața Mântuitorului, ne aduce aminte de Sfântul Ioan Botezătorul care era la Iordan și boteza cu botezul pocăinței, chemându-i pe toți să-și îndrepte viața și să meargă pe căile Domnului”.

„Să ne sfințim fiecare dintre noi viața, să-I mulțumim lui Dumnezeu că ne-a oferit baia botezului prin care ni se iartă păcatul strămoșesc dar și păcatele personale și prin care suntem readuși în starea de comuniune cu Dumnezeu”, a adăugat Părintele Episcop.

În ziua următoare Praznicului Botezului Domnului, Preasfințitul Părinte Veniamin a slujit la hramul parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din orașul Leova.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente