Banca de Alimente din Republica Moldova: Campanie de prevenire a risipei de alimente și a foametei

Banca de Alimente Moldova a lansat luni cea de-a doua ediție a „Campaniei naționale de prevenire a risipei de alimente și a foametei”. Scopul ei este să sensibilizeze societatea, agenții economici și autoritățile publice asupra problemei risipei alimentare și să inspire oamenii pentru un comportament responsabil și de prevenire a foamei celor de lângă ei.

Campania avertizează cu privire la „această nedreptate cotidiană în care mii de oameni din țară merg la somn flămânzi, iar undeva tomberoanele sunt umplute la refuz cu tone de produse alimentare care au fost expirate pe rafturile magazinelor”, a declarat Oleg Paraschiv, director Banca de Alimente din Republica Moldova.

„Campania va culmina cu ziua colectei – un manifest de solidaritate în care vom invita, alături de voluntarii noștri, oamenii să cunoască despre importanța acestui subiect dar și de a se implica personal printr-o donație de produse, care vor suplini ulterior nevoia serviciilor sociale asistate de bancă”, a precizat el.

Colecta va avea loc în 27 noiembrie în magazinele Kaufland Moldova din Chișinău, Bălți și Ungheni. Produsele donate vor fi distribuite oamenilor aflați la limita existenței din cadrul mai multor organizații sociale asistate de Banca de Alimente.

Grație implicării și solidarizării, la prima ediție a campaniei au fost implicați peste 50 de voluntari și au fost adunate 4000 kg de produse alimentare care au ajuns în circa 28 de organizații, implicate în asistența diferitor categorii de oameni aflați în nevoie (bătrâni, persoane cu nevoi speciale, mame singure, etc).

Tot în cadrul campaniei va avea loc o serie de evenimente care își propun să informeze și să inspire publicul larg.

Organizația încurajează agenții economici, distribuitorii, importatorii de produse, producătorii agro-alimentari să devină partenerii Băncii de Alimente, donând stocuri de produse cu ambalaj deteriorat sau la limita scadenței. Organizația își asumă transportul, colectarea, facturarea și distribuția în termen a produselor către proiectele sociale.

Banca de Alimente Moldova este un proiect inițiat de Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei.

Contact

Email: [email protected]
Web: https://bancadealimente.md/
Tel: (+373) 0607 33 300

Foto credit: Banca de Alimente Moldova

Comentarii Facebook


Știri recente