Banca de Alimente din Rep. Moldova a anunţat rezultatele campaniei de prevenire a risipei

Banca de Alimente din Republica Moldova a transmis printr-un comunicat rezultatele celei de a doua ediţii a „Campaniei naționale de prevenire a risipei de alimente și a foametei”, organizate în perioada 8 – 27 noiembrie 2021.

Campania a avut drept scop sensibilizarea societății, agenților economici și autorităților publice asupra problemei risipei alimentare, dar și să inspire la un comportament responsabil pentru a putea salva tone de alimente și a preveni foamea. 

Campania a culminat cu organizarea unei colecte de produse alimentare, care s-a desfășurat concomitent cu alte acțiuni similare ale Băncilor de Alimente din Europa. 

Mii de oameni au răspuns iniţiativei sociale şi au donat produse alimentare destinate pentru susținerea persoanelor nevoiașe, beneficiari ai mai multor ONG-uri, aziluri de bătrâni, servicii sociale din Republica Moldova.

Potrivit organizatorilor, „au fost colectate aproximativ 3.700 kg de produse alimentare care se vor transforma în 7.400 de prânzuri pentru diferite categorii de oameni aflați în nevoie (bătrâni, persoane cu nevoi speciale, copii, mame singure, etc)”.

„Colecta s-a desfăşurat în rețeaua de magazine Kaufland Moldova din capitală, dar și în teritoriu (Bălți, Ungheni), unde  s-au implicat peste 50 de voluntari, care au informat cca 9000 de cumpărători despre problema risipei de alimente și modalitățile de prevenire”, au mai transmis reprezentanţii Băncii de Alimente. 

Banca de Alimente Moldova este un proiect inițiat de Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei.

Foto credit: Banca de Alimente Moldova

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica 

Comentarii Facebook


Știri recente