Bănăţenii şi-au cinstit ocrotitorul

Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, Mitropolitul Banatului, a fost cinstit duminică de bănăţeni.

Sfântul român a păstorit credincioșii din Timișora între anii 1650-1653.

Manifestările dedicate hramului Catedralei Mitropolitane din Timişoara au început sâmbătă cu Slujba Vecerniei cu Litie, căreia i-a urmat tradiţionala procesiune cu moaştele ocrotitorului Banatului.

Programul liturgic a continuat cu Slujba Utreniei, iar la miezul nopţii cu Sfânta Liturghie, informează Mitropolia Banatului.

Duminică, în Catedrala Mitropolitană din Timişoara a fost oficiată Sfânta Liturghie de un sobor de ierarhi condus de Mitropolitul Ioan.

În omilia rostită, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a prezentat viața Sfântului Iosif cel Nou şi a evidenţiat că sfinții sunt oameni care încă din viața lor pământească au bineplăcut lui Dumnezeu.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât canonizarea sfântului pomenit astăzi şi strămutarea moaştelor sale din biserica Mănăstirii Partoş în Catedrala mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi” din Timişoara.

După 300 de ani de la mutarea sa la Domnul, în 6-7 octombrie 1956, la Timișoara, a avut loc proclamarea solemnă a canonizării.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente