Baia Mare: PS Iustin s-a rugat pentru sufletul Arhim. Serafim de la Rohia

Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat în Duminica întoarcerii Fiului Risipitor, Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Baia Mare.

În aceeași zi, 12 februarie 2017, ierarhul a oficiat o hirotonie în diacon și o slujbă de pomenire pentru Arhim. Serafim Man, fost stareț al Mănăstirii Rohia. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Doxologia al Catedralei, dirijat de prof. Alina Ureche, notează site-ul oficial al eparhiei.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a spus că Parabola Fiului Risipitor ilustrează felul în care se raportează omul la Dumnezeu şi Dumnezeu la om.

Mântuitorul arată lumii chipul iubirii milostive al Tatălui şi faptul că Dumnezeu este îndelung răbdător, mult iubitor şi lesne iertător. Dumnezeu a folosit această încercare ca pe o mustrare dumnezeiască pentru întoarcerea la normalitate a fiului rătăcit, a mai spus PS Iustin.

La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul a oficiat o slujbă de pomenire pentru Arhim. Serafim Man, fost stareţ al Mănăstirii Rohia, de la a cărui trecere la Domnul s-au împlinit patru ani.

***

Părintele Serafim a fost stareţul Mănăstirii Rohia între anii 1973-1984. În timpul vieții era căutat de mulţi credincioşi, fiind și duhovnicul vrednicului de pomenire Justinian Arhiepiscopul.

Comentarii Facebook


Știri recente