Bacău: Întâlnire dedicată persoanelor nevăzătoare în Parohia Lazaret

Douăzeci de persoane cu deficiențe de vedere din cadrul Asociației Nevăzătorilor din România, filiala Bacău, au participat duminica aceasta la Sfânta Liturghie în Parohia Adormirea Maicii Domnului – Lazaret din municipiu.

După slujba din 12 februarie 2017, invitații nevăzători au luat parte la discuțiile duhovnicești cu tema Orbirea – boală sau binecuvântare? Acestea au avut loc în cadrul unei agape la care au participat Preotul Paroh Marius Iacobeanu și membrii Comitetului Parohial, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Manifestarea se înscrie în programul social Bolnav am fost și M-ați cercetat, ce are binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Totodată, această inițiativă a avut loc în contextul Zilei Internaționale a Bolnavului – 11 februarie.

Discuțiile au pornit de la grija Mântuitorului Iisus Hristos față de orbi, evocată în Sfintele Evanghelii.

Cu acest prilej, au luat cuvântul mai multe persoane cu deficiențe de vedere. Conform acestora, credința are un rol major în acceptarea și depășirea suferinței. De asemenea, au subliniat legătura puternică pe care un orb o are cu persoana ce îl ajută în permanență, devenind ochii acestuia.

Credincioșii prezenți au adresat cuvinte de compasiune celor aflați în suferință și au avut prilejul să înțeleagă faptul că în orice neputință, Hristos este Cel ce poartă deopotrivă crucea suferinței celui bolnav.

Părintele Marius Iacobeanu a mulțumit celor prezenți pentru participare și a exprimat intenția de a organiza o nouă astfel de întâlnire, după sărbătoarea Sfintelor Paști, în Duminica Orbului.

La final, oaspeții de la Asociația Nevăzătorilor au primit din partea parohiei mici daruri.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…