Avram Iancu, comemorat la Țebea

Un marș comemorativ dedicat lui Avram Iancu are loc, în această perioadă, de la Vidra de Sus, județul Alba, locul unde s-a născut Crăișorul Munților, la Țebea, județul Hunedoara, unde se află mormântul acestuia. Acțiunea are loc cu ocazia împlinirii a 141 de ani de la trecerea la Domnul a Crăișorului Munților și precede Sărbătoarea Națională de la Țebea, ce va avea loc pe 15 septembrie, după cum aflăm din Ziarul Lumina.

La Brad, județul Hunedoara, are loc mâine o ceremonie dedicată lui Avram Iancu în fața monumentului din centrul orașului. Apoi, la Țebea, unde sosirea este programată pentru după-amiaza zilei de 14 septembrie, se va face de gardă până în dimineața zilei următoare la mormântul lui Avram Iancu.

Anul acesta, pe 15 septembrie, în cadrul manifestării „Serbările Naționale – Țebea 2013”, are loc un ceremonial public la Complexul Istoric din localitate. După Sfânta Liturghie oficiată la biserică, se va desfășura, la mormântul lui Avram Iancu, ceremonia depunerii de coroane și slujba religioasă de pomenire, urmată de un moment de evocare istorică și mesaje ale autorităților.

La manifestare sunt așteptați Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, precum și alți ierarhi din Patriarhia Română. De asemenea, sunt așteptați să participe oficialități naționale, județene și locale, alături de numeroși credincioși din zonă. Manifestările de la Țebea includ și un spectacol folcloric susținut de formații și interpreți de muzică populară, conform unui comunicat al Prefecturii Hunedoara.

Comentarii Facebook


Știri recente