Aventuri artistice și științifice pentru copiii din București

Chiar dacă a venit vacanța, copiii pot avea activități recreative și creatoare, dacă părinții aleg să-i ducă în tabere tematice, dar și la diverse cursuri și programe ce se desfășoară în acest sens mai ales în marile orașe, după cum aflăm din Ziarul Lumina.

În București, copiii se pot bucura de activitățile cu caracter științific și distractiv ale Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. Elevii se pot înscrie în programul de vară care cuprinde educație științifică, dezvoltarea creativității, imaginației și simțului artistic, precum și a deprinderilor de comunicare și lucru în echipă.Aceste activități sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 15 ani. Iată programele: „Școala de vară” – activități de zoologie teoretică și aplicată, combinată cu tehnici de muzeologie; „Corabia Vacanței” – program interdisciplinar de zoologie și arte plastice pentru descoperirea morfologiei animalelor; Atelierele de imaginație „Holly Molly” – pentru preșcolari și școlarii mici; „Micii Sanitari” – ateliere de anatomie umană, igienă și prim-ajutor; „Aventura Dezvoltării” – module interactive dedicate creativității și rezolvării problemelor, conflictului și colaborării; Cursuri de Quilling – ateliere dedicate artei rulării hârtiei. Activitățile se desfășoară pe toată vacanța de vară, mai precis în perioada 30 iunie – 5 septembrie, între orele 10:00 și 18:00 și au loc atât în sălile de expoziție, în sălile de ateliere pentru copii, cât și în grădina muzeului.

Pe urmele marilor artiști

Copiii care au talent la arte plastice pot opta pentru programele de creativitate organizate de Studio Creativ din București. Programele se desfășoară între 23 iunie și 21 august.

Micii artiști vor putea să se exprime artistic cu ajutorul creioanelor, pensulelor, pânzelor și culorilor. Pe site-ul clubului amintit se găsesc informații despre modul de înscriere și felul în care vor avea loc cursurile. Elevilor li se promit „aventuri” artistice fără seamăn: „Vom călători pe urmele unor artiști și arhitecți celebri, vom descoperi peisaje și orașe minunate. Toate atelierele sunt însoțite de prezentări vizuale, adecvate vârstei copiilor. Vom avea și un atelier despre artă și cartografie, în care vom descoperi frumusețea hărților vechi și o săptămână de artă urbană, graffiti, benzi desenate și pictură pe tricouri”.

Atelierele se adresează copiilor de 5-13 ani și se desfășoară în zilele de luni, marți, miercuri și joi, între orele 11:00 și 14:00 (pentru copiii de 5-8 ani) și 17:00-20:00 (pentru copiii de 9-13 ani). Copiii pot fi înscriși și la cealaltă grupă de vârstă, în cazul în care programul este mai convenabil. Durata unui atelier este de 3 ore, copiii având și pauză pentru gustare. Iată cursurile: marți, 1 iulie, „Hundertwasser și Viena”, desen și pictură, case fantastice, miercuri, 2 iulie, „Zaha Hadid – visul unui arhitect”, atelier de pictură și colaj; joi, 3 iulie, „Tadao Ando și arhitectura contemporană din Japonia”, atelier de colaj și machete, orașele viitorului; Peisaje de călătorie: luni, 7 iulie, „Van Gogh și sudul Franței”, atelier de pictură acrilic pe pânză; marți, 8 iulie, „Paul Gauguin și Tahiti”, peisaje exotice, tempera; miercuri, 9 iulie, „Paris și artiștii din Montmartre”, peisaje urbane, tuș și pastel; joi, 10 iulie, „Viena și Gustav Klimt”, pictură decorativă pe suprafață mare.

Comentarii Facebook


Știri recente