Avem undeva, mai sus decât noi, pe Cineva Căruia Îi suntem datori, spune Arhiepiscopul Dunării de Jos

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a explicat duminică în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi de ce şi cu ce Îi suntem datori lui Dumnezeu.

„Datoriile sunt cele care fac parte din viața noastră de zi cu zi. Există un înțeles spiritual al datoriei și anume acela că avem undeva, mai sus decât noi, pe cineva căruia îi suntem datori. Acela este Dumnezeu, Cel care ne-a creditat și care ne susține permanent”.

„Noi, beneficiarii temporari ai acestui dar al vieții avem datoria de a-L recunoaște pe Dumnezeu ca pe Dătătorul vieții noastre și de a ne aminti permanent de El”, a spus Părintele Arhiepiscop.

După oficierea Sfintei Liturghii de la Catedrala Arhiepiscopală, ierarhul a vizitat biserica monument istoric cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” – Mavromol din centrul orașului Galați, unde, la icoana Maicii Domnului de la altarul de vară din curtea acestui sfânt locaș, s-a rugat împreună cu credincioșii.

Cu acest prilej, Arhiepiscopul Casian le-a vorbit credincioşilor despre urcușul duhovnicesc al postului, precum şi despre bucuria creștinilor de a o simți alături pe Maica Domnului.

La final, cei prezenţi au primit binecuvântarea ierarhului.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente