„Avem un singur suflet, o singură credință, un singur Botez și o singură mântuire”, spune PS Macarie

Slujirile misionare ale PS Macarie al Europei de Nord au continuat săptămâna trecută în Regatul Suediei. Duminică,  Episcopul i-a încurajat pe credincioşi să nu-şi piardă credinţa, deoarece au un singur suflet, o singură credință, un singur Botez și o singură mântuire.

Sâmbătă, 11 noiembrie 2017, când Biserica Ortodoxă l-a cinstit pe Sfântul Mare Mucenic Mina, Preasfințitul Macarie a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Paraclisul Centrului Episcopal din capitala suedeză care se află sub protecția Sfântului Mare Mucenic Mina, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Părintele Episcop le-a împărtășit celor prezenţi câteva mărturii din viața personală și a Eparhiei pe care o păstorește în care rugăciunile și mijlocirile Sfântului Mina către Tronul Ceresc au adus mângâiere și rezolvări în situații aparent imposibile.

La finalul slujbei, Preasfințitul Macarie a botezat al doilea copil al unei familii din comunitate.

Duminică, 12 noiembrie 2017, Părintele Episcop Macarie a săvârșit cu prilejul hramului Sfânta Liturghie în bisericuța românească de lemn din Sölvesborg, Suedia, ocrotită de Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni: Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile din Mocod, Grigore din Zagra și Vasile din Telciu.

Răspunsurile la strană au fost oferite de grupul coral parohial.

În omilia sa, Preasfințitul Macarie a  îndemnat, asemenea Sfinților Martiri și Mărturisitori Năsăudeni, să nu ne dăm sufletul și să nu ne pierdem credința și mântuirea noastră. Aceasta învățăm, în primul rând, de la Sfinții Martiri Năsăudeni: Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile din Mocod, Grigore din Zagra și Vasile din Telciu și de la toți Sfinții Mărturisitori ai Ortodoxiei din pământul binecuvântat al țării noastre și de pretutindeni, să nu ne pierdem credința, fiindcă nu ne putem juca cu mântuirea noastră!

Părintele Episcop a readus în atenția celor prezenți și cazul copiilor Cameliei Smicală din Finlanda. Ierarhul și-a exprimat totuși speranța că vizita pe care o va face copiilor peste o săptămână le va fi prilej de întărire și mângâiere în această cumplită încercare.

La final, cei prezenți la slujba hramului s-au închinat la icoana Maicii Domnului Alăptătoarea din lăcașul românesc.

Foto Credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente