Avem datoria sfântă de a nu înceta săvârșirea Sfintei Liturghii – Mitropolitul Petru

Mitropolitul Petru al Basarabiei a subliniat în Duminica Sfintei Cruci că slujitorii Domnului sunt datori a oficia Sfânta Liturghie „indiferent de ce pericole există în lume”.

„În calitatea noastră de preoți ai lui Hristos avem datoria sfântă de a nu înceta săvârșirea Sfintei Liturghii, chiar dacă asta va însemna să o săvârșim în singurătate”, a spus ierarhul.

Urmare a restricţiilor impuse de autorităţile din Republica Moldova pentru a diminua răspândirea Covid-19, Mitropolitul Petru a oficiat Sfânta Liturghie în Paraclisul Mitropolitan din Chişinău fără accesul publicului.


Studiu al unor cercetători americani despre riscul infectării din potirul euharistic: Nu a existat niciun caz


Ierarhul a transmis ca în această perioadă „să fim responsabili și să nu ne expunem pericolului care ne amenință”.

„Îndemnăm persoanele care sunt în categoria de vârstă cea mai expusă la acest pericol cât și pe cei cu alte probleme de sănătate să stea acasă, pentru a nu deveni ținte ale virusului”.

„Transmitem tuturor clericilor Mitropoliei Basarabiei să rămână tari în fața provocărilor actuale, să se conformeze hotărârilor autorităților statului și să fie alături de credincioșii pe care îi au în grijă, așa cum se cuvine a face conform chemării la preoție”, a mai specificat Înaltpreasfinţia Sa.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente