Avem datoria să ne rugăm în limba noastră: Episcopul Ieronim al Daciei Felix la prima Liturghie oficiată în Vârșeț

Preasfințitul Părinte Ieronim a oficiat miercuri prima Sfânta Liturghie, în calitate de Episcop al Daciei Felix, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Vârșeț, Serbia. „Suntem chemați să fim credincioși, să nu ne lepădăm de neamul nostru, de originile noastre și să trăim în bună frățietate și cooperare cu cei pe care Dumnezeu i-a binecuvântat să locuiască în țara aceasta”, a spus ierarhul.

În cuvântul rostit, Episcopul Ieronim al Daciei Felix a vorbit despre necesitatea păstrării identității naționale și despre respectarea valorilor țării în care locuiesc.

„Avem datoria, foarte importantă, să ne vorbim limba, să ne rugăm lui Dumnezeu în limba noastră, să ne învățăm copii și nepoții să vorbească în limba noastră”.

„Este nu numai un drept, este o mare datorie față de Dumnezeu, care la Cincizecime a lăsat fiecare popor să-L laude în limba lui”, a spus ierarhul.

„Nu te poți ascunde că ești din neamul acesta, pentru că ADN-ul tău, sângele tău, strămoșii tăi, au ascendență și nu te poți lepăda de aceste lucruri”.

„De aceea ai o datorie față de Dumnezeu și față de strămoșii tăi să-ți vorbești limba, să-ți păstrezi tradițiile, să te rogi în limba ta, să respecți cultul Bisericii și sărbătorile, pentru că acestea constituie chipul nostru pe care îl avem în fața lui Dumnezeu și în același timp datoria față de strămoșii noștri”, a subliniat la final Episcopul Daciei Felix.

În ajunul sărbătorii, după lucrările Permanenței Consiliului eparhial al Episcopiei Daciei Felix, ierarhul a oficiat slujba Vecerniei în Parohia Sân Mihai (Lokve), Serbia.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ales în data de 5 iulie, prin vot secret, pe Preasfințitul Părinte Ieronim în demnitatea de Episcop al Daciei Felix.

Comentarii Facebook


Știri recente