Autoritățile bisericești și de ordine publică au stabilit modul de desfășurare a Sărbătorii Sf. Dimitrie cel Nou

Ședința de organizare a evenimentelor dedicate Sărbătorii Sf. Dimitrie cel Nou a avut loc luni la Palatul Patriarhiei din București. Au participat reprezentanți ai Patriarhiei Române, ai Arhiepiscopiei Bucureștilor și ai principalelor instituții de ordine publică.

„La această ședință au participat din partea Arhiepiscopiei Bucureștilor cei care au anumite responsabilități organizatorice și reprezentanți ai autorităților locale: Poliția Capitalei, Poliția Rutieră, reprezentanții Jandarmeriei Române, ai Serviciului de Ambulanță București‑Ilfov și ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență”, a declarat Dumitru Ștefănescu, consilier eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Au fost stabilite traseul pelerinilor, modul de desfășurare a slujbelor și contribuția voluntarilor arhiepiscopiei.

Ședința voluntarilor va avea loc în cursul zilei de marți, 19 octombrie. În aceeași zi ei vor începe să pregătească darurile pentru pelerini: iconițe și materiale informative care vor fi oferite la raclă.

Patriarhia Română a anunțat luni programul sărbătorilor și regulile de protecție sanitară care au fost instituite pentru eveniment.

Regulile de desfășurare sunt următoarele:

  • acces la raclă pe un singur rând, cu distanță de 1,5 m între pelerini;
  • flux unic de circulaţie a pelerinilor, cu intrare de la baza Dealului Patriarhiei şi ieșire separată pe strada Patriarhiei spre strada 11 iunie;
  • voluntarii vor oferi materiale de dezinfectare și măști celor care nu au, precum și 20.000 de pachete alimentare sigilate și însoțite de certificat de conformitate;
  • raclele cu Moaștele Sfinţilor vor fi acoperite cu capace transparente care va fi dezinfectate permanent;
  • pelerinii care s-au închinat vor primi de la voluntari agheasmă îmbuteliată în sticle sigilate;
  • pe esplanada din faţa Altarului de vară vor fi marcate cele 200 de locuri disponibile pentru pelerinii care vor asista la slujbele oficiate în aer liber.

Noutatea hramului din acest an, proclamat Anul omagial al pastorației românilor din afara granițelor în Patriarhia Română, este că vor fi aduse spre închinare și moaștele Sf. Cuv. Ioan Iacob de la Neamț, ocrotitorul românilor de pretutindeni.

Foto credit: Arhiva Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente