Austria: Slujbe de pomenire pentru soldaţii români înhumaţi în cimitirele din Bruckneudorf şi Sommerein

Preotul Nicolae Dură, Vicar pentru Austria, a oficiat săptămâna trecută slujbe de pomenire pentru cei 352 de soldaţi români înhumaţi în cimitirele din Bruckneudorf şi Sommerein.

După slujba parastasului oficiată în cele două necropole militare au avut loc depuneri de coroane din partea Ambasadei României la Viena şi din partea Asociaţiei Crucea Neagră Austriacă.

Delegaţia română a fost condusă de Excelenţa Sa Bogdan Mazuru, Ambasadorul României în Austria. Au participat ataşatul militar Dl. Colonel Ing. Iulian Soare, delegaţi ai Crucii Negre, primarul Gerhard Dreiszker din Bruckneudorf împreună cu consilieri locali şi primarul Karl Zwierschitz din Sommerein. Foto credit: Mitropolia Germaniei.

Clericul român a reaminitit pe contul de Facebook faptul că noi creştinii trăim „în perspectiva veşniciei şi cu nădejdea tare în mila şi ajutorul lui Dumnezeu” şi a îndemnat la rugăciune pentru înaintaşi.

Potrivit credinţei şi tradiţiei noastre sfinte trăim în comuniune cu cei plecaţi la cer. Ne rugăm pentru ei şi îi cinstim prin pomenirea lor la morminte.

La Bruckneudorf sunt înmormântaţi 100 de soldaţi români care au luptat în Primul Război Mondial, iar la Sommerein sunt înhumaţi 252 de soldaţi români care şi-au pierdut viaţa în cel de-al Doilea Război Mondial.

Foto credit: Mitropolia Germaniei

Comentarii Facebook


Știri recente