Australia: Identitatea românească a fost promovată de Sf. Maria în Parohia Brisbane

Un eveniment cultural dedicat Centenarului Marii Uniri a avut loc sâmbătă, 8 septembrie 2018, cu ocazia prăznuirii Nașterii Maicii Domnului, în Parohia „Sfântul Apostol Filip” din Brisbane, Australia.

În cadrul evenimentului, preotul paroh Ion Romanescu a prezentat repere istorice ale Marii Uniri și a subliniat importanța contribuției Bisericii Ortodoxe Române la idealul național împlinit în 1918.

Manifestarea a cuprins, de asemenea, o expoziție de obiecte tradiționale și costume populare și o paradă de prezentare a costumelor populare din diverse zone etnografice ale României.

Această inițiativă este doar o parte din misiunea de a transmite mai departe generațiilor următoare zestrea spirituală și culturală românească străbună, misiune pe care dorim să o împlinim cu bucurie și demnitate, chiar și pe meleagurile australiene, atât de îndepărtate de țara mamă, a declarat preotul paroh.

Doamnele din comitetul parohial au pregătit preparate tradiționale românești, iar copiii din comunitate au prezentat dansuri populare și au recitat versuri scrise de Mihai Eminescu.

Foto credit: Episcopia Australiei și Noii Zeelande

Comentarii Facebook


Știri recente