Australia | Hramul Catedralei „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Melbourne. PS Mihail în comuniune liturgică împreună cu păstoriţii săi

PS Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande, a slujit joia aceasta Sfânta Liturghie în Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Melbourne, Australia care și-a sărbătorit hramul, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit, ierarhul a elogiat viața și misiunea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, subliniind faptul că prin slujirea, smerenia și jertfa  lor s-au arătat neobosiți misionari care au propovăduit Evanghelia Domnului Hristos până la sfârșitul vieții lor.

Prin experiența duhovnicească pe care au trăit-o în legătură cu Persoana Mântuitorului Hristos, prin mărturia lor directă, au scris Epistole pastorale către comunitățile pe care le-au înființat, clarificând și dezvoltând învățătura Mântuitorului și îndreptând abaterile care se nășteau în tinerele comunități creștine care căutau să slujească Domnului Dumnezeu.

După Sfânta Liturghie s-a săvârșit slujba Parastasului în memoria ctitorilor, enoriașilor și binefăcătorilor catedralei mutați la cele veșnice.

La final, cei prezenți au participat la agapa frăţească.

Totodată, credincioșii Episcopiei şi-au sărbătorit păstorul duhovnicesc, pe Preasfințitul Părinte Mihail, care aniversează nouă ani de la întronizare.

Comentarii Facebook


Știri recente