Au mai rămas 3 zile de înscriere la Semimaratonul „Run for Life 2018”

Au mai rămas doar 3 zile pentru înscrieri la Semimaratonul caritabil Run for Life 2018. Până în prezent, s-au înscris la concurs aproximativ 330 de partipanţi, iar cei care doresc să se alăture mai au la dispoziţie foarte puţin timp.

Obiectivul principal al acestui semimaraton este strângerea fondurilor necesare pentru achiziţionarea unui videocolposcop, aparat necesar unor investigaţii suplimentare pentru pacientele al căror rezultat la testul Babes-Papanicolau nu a fost unul concludent. De asemenea, se are în vedere amenajarea compartimentului post-anestezie din cadrul Institutului Oncologic Fundeni. Este necesară amenajarea unui spaţiu dedicat copiilor cărora li se efectuează proceduri de RMN cu anestezie, respectiv, radioterapie cu anestezie.

Semimaratonul Run for Life 2018 se va desfăşura sâmbătă, 10 martie 2018, începând cu ora 09:00, în Bucureşti, pe aleile din Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR). O persoană eligibilă se poate înscrie la una din probele competiţiei, completând formularul online de pe site-ul www.runforlife.ro până în data de 2 martie 2018.

Evenimentul este organizat de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, cu susținerea asociațiilor Ro Club Maraton și Elite Running.

Cancerul de col uterin poate fi prevenit. Conform analizei Institutului Naţional de Sănătate Publică, România are cele mai înalte rate de incidenţă şi mortalitate prin cancer de col uterin din Europa. Mortalitatea mare este explicabilă prin faptul că, în România, femeile ajung la medic în stadiile tardive ale bolii, când cancerul este invaziv. Dintre toate tumorile maligne, cancerul de col uterin este cel care poate fi controlat şi prevenit cu ajutorul efectuării periodice a testului Babes-Papanicolau.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de voluntari sub coordonarea atentă a Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Foto Credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente