Au început manifestările festive prilejuite de împlinirea a 81 ani de la înființarea Muzeului Satului

Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti a împlinit ieri 81 de ani de la înființare. Cu acest prilej, timp de cinci zile, în perioada 17 – 21 mai, au loc mai multe manifestări culturale.

Festivităţile au debutat în 17 mai 2017 printr-un program artistic ce a inclus un concert de muzică corală, prezentări de carte, târg al meșterilor populari, ateliere interactive de creaţie meşteşugărească, ș.a.

Laura Popoiu, Managerul Muzeului Național al Satului, a spus că un bilanț al acestei instituții poate fi făcut la modul superlativ.

Este o instituție vizitată de cinci sute mii de oameni anual, în afară de turiștii străini, și este cunoscută pe plan internațional, atât în domeniul de specialitate, cât și în afara lui, a subliniat Laura Popoiu, conform Trinitas TV.

Delegatul Patriarhiei Române, Ciprian Olinici, Directorul Trinitas TV, a evidențiat colaborarea dintre cele două instituții de-a lungul timpului.

Ciprian Olinici a făcut referire la logo-ul Muzeului Satului, care are o biserică în centru, conform topografiei satului românesc, și a subliniat caracterul Bisericii de valoare istorică națională.

În ziua sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, 21 mai 2017, la Biserica de lemn din Turea (aflată în Muzeul Satului) va fi oficiată Sfânta Liturghie, urmată de o expoziţie de icoane realizate de elevii Şcolii de Muzică şi Arte Plastice nr. 3, Bucureşti.

Programul integral al manifestărilor poate fi consultat aici.

© Agerpres

Comentarii Facebook


Știri recente