Au început lucrările pentru ridicarea primei Biserici românești din Scandinavia

Lucrările pentru ridicarea primei Biserici românești din Scandinavia au început. Specialiștii desemnați de autoritățile din Stockholm au demarat ieri, 21 aprilie, operațiunile de delimitare topografică a perimetrului destinat construirii primei Biserici românești din lemn din țările Nordice.

Potrivit Romanian Global News, citat de Radio TRINITAS, confirmarea operațiunilor a fost obținută de la autorități în cursul zilei de luni, de Asociația Culturală Româno – Suedeză Frăția, inițiatoarea proiectului. Președintele asociației, Elena Borca, a precizat cu acest prilej că obținerea autorizației reprezintă „prima etapă care dă semnalul de începere a lucrărilor de construcție”.

Pentru construirea primei Biserici românești cu arhitectură maramureșeană în Scandinavia s-a obținut, deja, un teren de 9000 metri pătrați în cartierul Bredang din capitala Suediei, mai precizează sursa citată.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar de isihasm

În vacarmul societății de azi, isihia poate fi salvatoare de suflete. Am selectat câțiva termeni legați de această practică ortodoxă care, deși poate fi percepută drept simplă și accesibilă, este extrem de complexă și de…