Au început lucrările pentru ridicarea primei Biserici românești din Scandinavia

Lucrările pentru ridicarea primei Biserici românești din Scandinavia au început. Specialiștii desemnați de autoritățile din Stockholm au demarat ieri, 21 aprilie, operațiunile de delimitare topografică a perimetrului destinat construirii primei Biserici românești din lemn din țările Nordice.

Potrivit Romanian Global News, citat de Radio TRINITAS, confirmarea operațiunilor a fost obținută de la autorități în cursul zilei de luni, de Asociația Culturală Româno – Suedeză Frăția, inițiatoarea proiectului. Președintele asociației, Elena Borca, a precizat cu acest prilej că obținerea autorizației reprezintă „prima etapă care dă semnalul de începere a lucrărilor de construcție”.

Pentru construirea primei Biserici românești cu arhitectură maramureșeană în Scandinavia s-a obținut, deja, un teren de 9000 metri pătrați în cartierul Bredang din capitala Suediei, mai precizează sursa citată.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…