Au început înscrierile pentru întâlnirea anuală a tinerilor ortodocși români din Germania

Înscrierile pentru întâlnirea anuală a Asociației Tinerilor Ortodocși Români din Germania (ATORG) au început în data de 1 august. Întrunirea se va desfășura în perioada 7-9 octombrie, la Frankfurt.

Conferința centrală va fi ținută de Profesorul Universitar Dumitru Constantin-Dulcan, cercetător, medic neurolog și psihiatru, care va vorbi pe tema „Codul etic al creierului și valoarea virtuților creștine”.

Profesorul Dumitru Constantin-Dulcan este autor a numeroase monografii, tratate, lucrări și cărți de valoare științifică, posesor a patru brevete de invenții pentru uz medical, premiat și decorat cu numeroase distincții, printre care Premiul Academiei Române „Vasile Conta” (1992), pentru cartea best-seller „Inteligența materiei”.

Totodată, la întâlnire vor participa Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, împreună cu Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului.

Programul întâlnirii este organizat pe grupe de discuții, între care una în limba germană, momente de rugăciune, activități de recreere și program cultural. De asemenea, va fi și un program dedicat copiilor cu vârsta între 4 și 10 ani, dar și tinerilor cu vârsta între 11-17.

Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Bartolomeu” din Frankfurt am Main va fi gazda acestei întâlniri.

Afișul evenimentului.

Mai multe detalii despre întâlnirea ATORG găsești pe site-ul asociației.


Asociația Tinerilor Ortodocși Români din Germani a fost înființată în anul 2008 la inițiativa Preasfințitului Părinte Sofian Brașoveanul. Scopul asociației este de a reuni tineri români din diaspora ortodoxă care să se implice în viața Bisericii. Asociația organizează aceste întâlniri anuale încă de la înființarea ei.

Foto credit: ATORG

Comentarii Facebook


Știri recente