Au început înscrierile pentru Festivalul Îngerul a strigat

Fundația „Cuvântul care Zidește”, a Mitropoliei Olteniei, organizează în data de 4 aprilie cea de-a XIII-a ediție a Festivalului de tradiții și obiceiuri pascale „Îngerul a strigat” care va găzdui și expoziții specifice acestei sărbători, după cum ne-a precizat Gabriela Popescu.

Potrivit Cristinei Stamatoiu, director executiv al fundației, înscrierile la concurs se pot face până pe data de 1 aprilie, la sediul fundației din cadrul Centrului eparhial din Craiova, strada „Mitropolit Firmilian” nr. 3, în fiecare zi, de luni până vineri, în intervalul 8:30-15:00, sau pe adresa de e-mail [email protected]. Se pot înscrie elevi de la instituțiile de învățământ din toate județele Olteniei.

„Ca de fiecare dată, și anul acesta pregătim Festivalul „Îngerul a strigat” și îi așteptăm pe toți elevii și preșcolarii interesați să se înscrie cu obiceiuri, cântece religioase, cântece de primăvară, picturi specifice sărbătorii Învierii, ouă încondeiate, felicitări de Paști. Se va organiza, de asemenea, o expoziție și un spectacol de promovare a acestor tradiții. Festivalul se adresează elevilor, grupurilor parohiale și tuturor doritorilor. Sunt școli și grădinițe care participă anual la acest eveniment, și amintim cu bucurie participarea în mod constant a Grădiniței „Floare de Colț” din Craiova”, a declarat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundației „Cuvântul care Zidește”.

Comentarii Facebook


Știri recente