Au început înscrierile la Cursul de „Pastoraţie şi duhovnicie” organizat de CDS Paris

Au început înscrierile la Cursul de „Pastoraţie şi duhovnicie” organizat de Centrul Dumitru Stăniloae din Paris şi continuă până în 6 mai 2018. Participanţii vor avea posibilitatea de a afla despre lucrarea duhovnicului în contextul pastoral contemporan.  

Modulul se va desfăşura între 7 mai – 25 iunie şi își propune să se constituie într-un mijloc de transmitere a experienței duhovnicești și, prin dezbatere, de articulare a unor răspunsuri avizate pentru astfel de întrebări.

Printre cei care vor lua cuvântul se numără episcopi, preoți, monahi, profesori și psihologi, cu toții având în comun o preocupare consistentă și consecventă pentru o viață bisericească responsabilă.

Prelegerile vor îmbina aspecte teoretice (istorice, teologice, liturgice, de psihologie, etc.) și practice, legate, în special, de formarea preoților care doresc să-și îmbogățească cunoștințele și experiența duhovnicească și a celor care se pregătesc pentru slujirea Bisericii.

Modulul se va încheia cu o întâlnire față către față, care va cuprinde prelegeri în plen ale unor profesori implicați în modul, ateliere tematice și o sesiune de evaluare, de tip colocviu, care presupune și redactarea unui eseu pe una din temele abordate în cadrul programului de studiu. Această întâlnire se va ține la Bologna, între 9 și 11 octombrie 2018.

Alte detalii aici.

Comentarii Facebook


Știri recente