Au început evenimentele dedicate hramului Catedralei Mitropolitane din Paris (LIVE)

Pr. Marc-Antoine Costa de Beauregard şi Pr. Jean Boboc au conferenţiat sâmbătă în Catedrala din Paris, în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul hramului lăcaşului de cult din capitala Franţei.

În deschiderea conferinţei a vorbit Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale.

Temele abordate de cei doi conferenţiari au fost :

  •  Pr. Marc-Antoine Costa de Beauregard – Cum evanghelizăm sexualitatea;
  • Pr. Jean Boboc – Trupul;

Preot ortodox de peste 40 de ani, în Biserica Ortodoxă Română, profesor universitar de limbi clasice, Părintele Marc-Antoine Costa de Beauregard slujeşte la parohia ortodoxă „Saint Germain ti Saint Cloud”, din Louveciennes, în apropierea Parisului.

Pr. Jean Boboc este preot la Catedrala ortodoxă română „Sfinții Arhangheli” din Paris, doctor în medicină și în teologie ortodoxă, Rector și profesor la CDS din Paris.

Evenimentele dedicate hramului catedralei vor continua în seara zilei de 10 noiembrie cu slujba Vecerniei. Duminică, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Iosif.

Catedrala din Paris

Situată Cartierul Latin din Paris, Catedrala a fost construită cu peste șase secole în urmă, pentru a fi capelă a Colegiului de Dormans-Beauvais, fiind dedicată Sfântului Ioan Evanghelistul în ziua de 29 noiembrie 1382.

După cumpărarea şi sfințirea ei, în anul 1892, ea a fost încredințată ocrotirii sfinților Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail.

Anul trecut s-au împlinit 165 de ani de la întemeierea primei comunități românești din Paris, 135 de ani de la achiziţionarea Catedralei Mitropolitane şi 125 de ani de la sfințirea lăcaşului de cult din Capitala Franţei.

Foto credit: Captură video Apostolia

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
13 ani de Mitropolie

În imagini: 13 ani de Mitropolie celebrați liturgic la Cluj

Opt ierarhi au celebrat liturgic de Buna Vestire aniversarea a 13 ani de la înființarea Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, devenită ulterior Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului. Împreună cu Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și…