Au fost sfinţite crucile care vor fi aşezate pe turlele Catedralei din Cania

Crucile care vor fi aşezate pe turlele Catedralei „Duminica Sfinților Români” din Cania, Republica Moldova, au fost sfinţite vineri.

Slujba de sfinţire a fost oficiată de Episcopul Veniamin, informează Episcopia Basarabiei de Sud pe pagina de facebook.

În cuvântul său, ierarhul a explicat ce înseamnă Sfânta Cruce pentru creştini.

„Pentru noi, Crucea are o importanţă absolută. Prin Cruce, Domnul Nostru Iisus Hristos ne-a răscumpărat din păcat şi din moarte. Ea tronează pe biserici, este așezată la răscruci de drumuri, în locuri binecuvântate sau în locuri în care sunt evidențiate evenimente nefericite”.

„Noi, creștinii, mărturisim că fără Cruce nu există bucurie, pentru că prin Cruce vine mântuirea și bucuria la toată lumea”.

„Crucea ne păzește de primejdii și ne călăuzește pașii spre biruința egoismului și a morții individuale, ea ne pune în comuniune cu Dumnezeu și cu semenii, întretaie timpul și îl binecuvântează”.

La final, Preasfinția sa a mulțumit tuturor ctitorilor și binefăcătorilor și a îndemnat credincioșii să se roage și să cinstească Sfânta Cruce pentru a duce la bun sfârșit lucrările de construcţie ale bisericii.

Lăcaşul de cult a fost construit în cinstea Sfinților Români, dar și a eroilor jertfiți la Țiganca acum șapte decenii pentru libertatea credinței și demnitatea neamului.

Foto credit: Facebook / Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente