Au fost sfinţite Clopotele Centrului Bisericesc din München

Clopotele Centrului Bisericesc din München au fost sfinţite în Duminica dinaintea Înălţării Sfintei Cruci. Slujba a fost oficiată, după liturghie, de Mitropolitul Serafim şi Episcopul vicar Sofian Braşoveanul.

„Au fost sfinţite atât celor două clopote mai mari, care vor marca timpurile de rugăciune şi vor invita credincioşii la aceasta, precum şi aşanumitul „Carillon” format din 13 clopote armonizate care vor interpreta bucăţi muzicale atât din opera „carillon” a lui Goerge Enescu, cât şi diverse tropare, colinde sau chiar cântări naţionale româneşti, dar şi germane”, se menţionează pe site-ul Centrului Bisericesc.

În cuvântul său, Episcopul Sofian a amintit faptul că inițial era programat sfințirea altarului din „Sala Crucilor” de la subsolul bisericii, însă din cauza pandemiei, cu întârzierea lucrărilor și cu limitarea consecutivă a numărului de participanți, s-a decis ca aceasta să se amâne pentru o altă dată.

Ierarhul a reamintit că ansamblul clopotelor pot intona diferite cântări ortodoxe, colinde româneşti sau nemţeşti, imnele de stat ale celor două țări etc.

„Astfel, clopotele nu vor deveni prilej de tulburare pentru locuitorii din împrejurimi, ci chiar un punct de atracție, Centrul Bisericesc va fi ulterior înscris în circuitul turistic al orașului”, a subliniat Episcopul vicar Sofian.

Liturghia a fost oficiată în biserica catolică „Sf. Ioan Botezătorul”, unde comunitatea este găzduită pentru slujbele duminicale. Foto credit: Cbrom.de

Centrul Bisericesc München este cel mai amplu proiect de infrastructură al Mitropoliei Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

Situat la adresa Kastelburgstr. 84-88, 81245 München-Aubing, centrul cuprinde o biserică, o mănăstire și un centru comunitar parohial.

Biserica are hramurile Înălțarea Sfintei Cruci și Sf. Ier. Calinic de la Cernica. Așezământul mai are o capelă dedicată Sf. Cuv. Siluan Athonitul, considerat ocrotitor al centrului.

Foto credit: Centrul Bisericesc München

Comentarii Facebook


Știri recente