Au fost premiați câștigătorii bursei „Pr. Dumitru Stăniloae”

Părintele prof. Ștefan Buchiu a premiat vineri câștigătorii „Bursei Părintele Dumitru Stăniloae” în Biserica Sfânta Ecaterina, paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

Premierea concurenților a avut loc după oficierea slujbei de pomenire la împlinirea a 115 ani de la nașterea Părintelui Dumitru Stăniloae.

Câștigătorii sunt:

  • Locul I: Iordache Andrei, Anul I, Master doctrină și cultură. (3000 lei)
  • Locul II: Apăvăloae Marius Bogdan, Anul III, Teologie Pastorală (2000 lei)
  • Locul III: Vlaicu Eusebiu, Anul I, Master doctrină și cultură (1000 lei)

Sumele de bani primite de câștigători au fost oferite de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

În cuvântul adresat participanților, părintele Profesor Ștefan Buchiu a vorbit despre importanța operei părintelui Stăniloae din perspectiva Anului Centenar 2018:

„Părintele Dumitru Stăniloae a promovat în întreaga sa operă unitatea de credință, care este un factor de promovare a unității Bisericii, iar unitatea Bisericii la rândul ei susține unitatea poporului român”.

„A scris mult despre aceasta și iată în acest an s-a încheiat publicarea integrală a operei părintelui Dumitru Stăniloae 12 volume”, a precizat părintele prof. Ștefan Buchiu.

La examenul susţinut miercuri, 14 noiembrie 2018, în sala Pr. Constantin Galeriu din Facutatea de Teologie Ortodoxă au participat 16 candidaţi.

Tema acestui din acest an a fost „Unitatea Bisericii – dar al lui Dumnezeu şi responsabilitatea creştină” și a avut loc cu ocazia împlinirii a 115 ani de la nașterea marelui teolog al seculului XX.

Foto credit: Mircea Florescu/ Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente