Au fost înființate 10 cabinete medicale în mănăstiri din Arhiepiscopia Dunării de Jos

În cadrul unor mănăstiri din Arhiepiscopia Dunării de Jos au fost înființate și sunt în curs de dotare 10 cabinete medicale.

„Având în vedere lunga tradiţie a bolniţelor mănăstireşti şi ţinând cont de faptul că unii monahi şi monahii au studii medicale de specialitate, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a binecuvântat ca această lucrare de oferire a asistenţei medicale în cadrul obştilor monahale eparhiale să se desfăşoare în  spaţii amenajate şi dotate corespunzător”, se menţionează pe site-ul eparhial.

La aceste cabinete medicale pot apela persoanele fără posibilităţi din apropierea mănăstirilor, care nu se pot deplasa la alte unităţi medicale.

Acestea vor beneficia de consultaţie şi medicamente, oferite în baza specialităţii medicale a unora dintre monahi sau monahii,  a declarat pentru Basilica.ro Părintele Rareş Bucur, Consilier eparhial pe comunicare media.

Prin ajutorul oferit de Alexandru Chiriac, profesor în cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi, cele 10 cabinete medicale sunt dotate în această perioadă cu mobilier, instrumentar şi aparatură medicală, precum şi cu medicamente.

Prima acţiune de pregătire şi utilare a spaţiilor destinate activităţii medicale mănăstireşti, integrate în cadrul Clinicii „Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian”, a avut loc marţi la Mănăstirea „Sfântul Vasile cel Mare” din Galaţi.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente