Au debutat „Zilele educaţiei religioase în Episcopia Caransebeşului”

La ziua sărbătorii internaționale a copilului a debutat la Caransebeș manifestarea educațională destinată copiilor, denumită „Zilele educaţiei religioase în Episcopia Caransebeşului”.

În prezența Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, Catedrala Episcopală din Caransebeș a găzduit primul concurs intitulat „Tinerii să laude numele Domnului”, în debutul căruia au fost premiați elevii care au obținut rezultate bune și foarte bune la fazele județeană și națională a Olimpiadei de Religie Ortodoxă.

În continuare, coruri din Caransebeș, Buchin, Glimboca, Bocșa Montană, Reșița, Răcășdia, Topleț și Moldova Nouă au prezentat câte un mănunchi de pricesne și cântări bisericești. Juriul pentru acest concurs a fost format de preoți profesori și profesori de specialitate, prezidat fiind de Preasfințitul Părinte Lucian. Acest prim concurs are ca scop promovarea și impulsionarea cântării bisericești. Evenimentul s-a bucurat de prezența multor iubitori ai cântării corale care au apreciat pregătirea și reprezentația participanților.

Acest concurs a avut ca scop principal apropierea copiilor și tinerilor de sfânta biserică și mai ales de cântarea bisericească. Ne bucurăm foarte mult că în această seară au urcat pe soleea Catedralei episcopale peste 100 de tineri talentați din tot județul și care au dat dovadă că sunt în Biserică, se împărtășesc din Cuvântul lui Dumnezeu și gustă din cântarea bisericească. Le mulțumim tuturor tinerilor și copiilor care au participat atât la Olimpiada de Religie cât și la acest festival-concurs, care într-adevăr nuanțează și întregește Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

La final, ierarhul le-a oferit tuturor diplome de participare și daruri, iar formațiilor corale care s-au clasat pe primele trei locuri le-a oferit ca recompensă și sume de bani.

Manifestările ce s-au desfășurat zilele acestea în Episcopia Caransebeșului au avut în centrul atenției mijloace de educație religioasă a tineretului creștin ortodox. Toate acestea au ca scop promovarea și impulsionarea cântării bisericești, lecturarea Sfintei Scripturi și tradițiile naționale românești.

 

Comentarii Facebook


Știri recente