ATOR Iași demarează proiectul „Investește în Tine(ri). Experiență. Cool(tură). Formare”

Asociația Tineretul Ortodox Român Iași organizează în perioada 1 august – 15 decembrie 2018 proiectul „Investește în Tine(ri). Experiență. Cool(tură). Formare” prin care peste 1000 de liceeni din Iași vor învăța despre păstrarea și punerea în valoare a patrimoniului.

Proiectul vizează activități de dezvoltare în domeniul cultural și educațional prin organizarea de activități specifice în liceele ieșene.

Pe toată durata proiectului vor avea loc mai multe evenimente, cursuri și seminarii:

  • Cinci seminarii de formare  „100 de tineri pentru 100 de ani – Generația Centenar”, cu temele: Despre valorile care ne unesc ca neam; Femeile care au făcut unirea; O istorie pentru tineri; Generația Centenar;
  • Un concurs de cunoștințe generale „100 de ani de la Marea Unire. Să ne întoarcem înainte!”;
  • Două training-uri de soft skills cu tema: vorbire liberă și comunicare;
  • 12 ateliere de creativitate despre semnificațiile semnelor cusute pe costumul popular românesc, unde vor putea să realizeze diverse obiecte artizanate;
  • Spectacol folcloric – „Concertul Unirii” desfășurat în ziua de 26 august 2018 în Grădina Palas în intervalul orar 14.30-16.00 unde va fi prezentat patrimoniul cultural al zonei Moldovei celor aflați la Iași la ITO din Moldova organizată de ASCOR Iași.
  • „Târgul Meșterilor și Meșteșugurilor” organizat în parteneriat cu Asociația COMMUNIO și cu Asociația ART-Meșteșugurile Prutului în 25-26 august 2018 la Grădina Palas. Aici, meșteri populari vor desfășura ateliere demonstrative care să permită interacționarea directă cu tinerii, promovarea directă a meseriilor tradiționale.
  • „Expoziție de Costume Populare” în aer liber în ziua de 25-26 august 2018 la Grădina Palas
  • Tânărul Ieșean – eveniment de formare de o zi adresat tinerilor în data de 11 noiembrie 2018 .

Obiectivele proiectului sunt păstrarea și punerea în valoare a patrimoniului dar și promovarea voluntariatului ca valoare esențială a societății.

Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Iași.

Foto credit: Mitropolia Moldovei și Bucovinei

Comentarii Facebook


Știri recente