ATOR Banatul de Munte donează sânge pentru victimele din Ucraina

Asociația Tinerilor Ortodocși Români (ATOR) din Banatul de Munte organizează în perioada 3-4 martie 2022 o campanie de donare de sânge pentru a veni în sprijinul victimelor din Ucraina.

Acţiunea, în cadrul căreia vor dona sânge şi voluntarii ATOR, este organizată în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița.

Alături de voluntarii de la ATOR Banatul de Munte, în calitate de organizator al campaniei, se află Episcopia Caransebeșului, precum și  Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin, Inspectoratul de Poliție al Județului Caraș-Severin și Liga Studenților din cadrul Centrului Universitar „UBB Reșița”, în calitate de parteneri.

„Suntem convinși că empatia deosebită de care au dat dovadă românii noștri în această perioadă față de vecinii noștri ucraineni se va concretiza și în creșterea numărului de donatori de sânge”.

„Pentru că, iată, pe lângă nevoia de sprijin umanitar, constând în alimente, adăpost și alte nevoi de bază, poporul ucrainean, greu încercat în această perioadă, are nevoie inclusiv de sânge, dat fiind numărul tot mai mare de răniți, victime colaterale ale războiului”, a declarat Pr. Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Informații suplimentare despre campanie și condițiile de donare, pot fi obținute la numerele de telefon: 0761.873.954 – Nadia Popescu, coordonator campanie și 0726.561.449 – Anita Radics, președinte ATOR Banatul de Munte.

2% din români donează

Numărul donatorilor din România nu depăşeşte 2% din populaţie, faţă de media europeană de 10 %. Prin urmare, cantitatea recoltată zilnic în ţară este cu mult sub necesarul unităţilor sanitare. Cele mai mari cantităţi de sânge sunt folosite la transplantul de ficat, de cord, rinichi, medular şi în oncologie.

Transfuziile de sânge și produse din sânge ajută la salvarea a milioane de vieți în fiecare an. Aceste operațiuni medicale pot ajuta pacienții care suferă de afecțiuni ce pun viața în pericol și susțin procedurile medicale și chirurgicale complexe.

Foto credit: Public domain

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente