Ateliere educaționale pentru copii din Alba Iulia

Copiii de la Centrul Educațional „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia au participat la atelierele de dezvoltare personală și aventură de pe Dealul Mamut. Cei 25 de beneficiari ai centrului educațional au petrecut câteva ore în zona cu ateliere și trasee de dezvoltare personală amenajate pe Dealul Mamut din Alba Iulia, informează „Ziarul Lumina”.

Copiii de la Centrul Educațional „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia s-au bucurat zilele trecute de activități menite să le dezvolte curajul, lucrul în echipă, abilitățile de comunicare și să îi responsabilizeze personal și social.

Cei 25 de beneficiari ai centrului educațional au petrecut câteva ore în zona cu ateliere și trasee de dezvoltare personală, amenajate pe Dealul Mamut din Alba Iulia. Mai întâi, copiii au urmat un „atelier școală”, în cadrul căruia au învățat cum să folosească echipamentul de protecție și ce reguli trebuie să respecte. Ulterior, copiii din Alba Iulia au participat la modulul de dezvoltare a curajului, prin care fiecare copil a fost pus în fața unei alte modalități de obținere a succesului, în afara mediului școlar.

„Atelierele educaționale sunt înființate în cadrul proiectului „Rețea interregională de centre educaționale”, proiect derulat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia la nivelul regiunilor Centru și Vest și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Acestea presupun trasee alcătuite dintr-o serie de elemente suspendate pe copaci sau piloane, pe care le poți parcurge folosind echipamentul corespunzător de alpinism, prin traversare sau cățărare. Elementele traseelor sunt construite din cabluri, corzi și grinzi, care corespund standardelor europene.

Proiectul „Rețea interregională de centre educaționale” este implementat în parteneriat cu Arhiepiscopia Timișoarei, DGASPC Alba, DGASPC Mureș, DGASPC Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Asociația Filantropia Ortodoxă – Filiala Reghin.

Prin acest proiect a luat naștere cea mai mare rețea de centre educaționale din Patriarhia Ortodoxă Română, într-un context în care societatea românească se confruntă cu grave probleme sociale și economice, precum și cu o degradare tot mai accentuată a valorilor morale și spirituale.

Scopul proiectului este prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și menținerea în sistemul de educație a 500 de elevi din regiunile Centru și Vest. Proiectul a presupus înființarea a 16 centre educaționale, respectiv în județul Alba la Alba Iulia, Baia de Arieș, Aiud, Ocna Mureș, Sebeș, Valea Lungă, Roșia de Secaș, Silivaș, în județul Mureș la Luduș, Sângeru de Pădure, Reghin și în Timiș la Timișoara, Deta, Lugoj, Sânnicolau Mare și Făget.

În cadrul acestora sunt beneficiari câte 25 de copii din familii sărace sau aflați în risc de abandon școlar. Aceștia beneficiază zilnic de o masă caldă și o gustare rece, sprijin în efectuarea temelor și meditațiilor pentru scăderea riscului de eșec școlar. De asemenea, copiii primesc și burse sociale, rechizite și materiale didactice, conform unui comunicat al biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Comentarii Facebook


Știri recente