Ateliere de lucru pentru copii, la Parohia Sfântul Nicolae – Bodești

Joi, 10 aprilie 2014, în Parohia „Sfântul Nicolae” – Bodești, a fost organizată o nouă activitate în cadrul proiectului „Prietenii Sfântului Nicolae”, parte a parteneriatului educațional dintre parohia nemțeană cu Școala Gimnazială Bodești.

Gândită inițial ca o întâlnire a preoților Ioan Burlea și Adrian Jipa cu elevii din grupa de cateheză, elevii școlii din comunitate și-au exprimat interesul de a fi alături de colegii lor. Astfel, la activitățile din curtea bisericii au participat 120 de copii, care au trecut prin mai multe ateliere de lucru, despre care ne-a oferit mai multe detalii prof. de religie Mioara Bârsan: „Am organizat mai multe ateliere, unul de abilități matematice și aplicarea lor, origami, tangram și sudoku. A fost invitat în cadrul acestui atelier și un tehnician silvic, pentru a vedea practic cum se aplică noțiunile de matematică, biologie și ecologie în citirea vârstei arborilor, cunoașterea speciilor și protejarea lor. Un alt atelier este cel artistic, în cadrul căruia se încondeiază ouă, se pictează scene din Săptămâna Patimilor și de Paști. Avem și un atelier de alimentație sănătoasă în care copiii gătesc o salată de fructe, precum și un atelier de comunicare de care se ocupă profesorul de limba și literatura română, alături de un psiholog”.

Mai multe proiecte în care sunt implicați copiii

Parohia „Sfântul Nicolae” – Bodești nu este la prima activitate de acest gen, după cum ne-a declarat părintele paroh Ioan Burlea: „Proiectul „Hristos împărtășit copiilor”, inițiat în parohia noastră în anul 2008, începe să-și arate roadele, acest ultim eveniment implicând toți copiii cu care am organizat activități în acești ani de cateheză. Am finalizat săptămâna trecută proiectul social-filantropic „Micii misionari ai Sfântului Ierarh Nicolae”, care se înscrie în concursul național de proiecte duhovnicești „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine”, prin care participanții au adus mărturia dragostei față de aproapele în mijlocul societății. De asemenea, am desfășurat până de curând și proiectul interjudețean „Prietenii Sfântului Nicolae” și nădăjduim să putem să organizăm din nou, în vară, „Tabăra din pridvorul satului”. Parohia noastră este casa copiilor, și ocrotitorul ei, Sfântul Nicolae, prietenul și ocrotitorul lor în toate activitățile”.

„Activitatea din această zi a purtat numele „Cred, Doamne, și mărturisesc!” și a fost clădită pe dragostea copiilor pentru Biserică și ca încununare a ostenelii depuse în cursul acestui post. Inimile celor mici sunt deschise, iar ei aduc mângâiere atât prin participarea lor la orele de cateheză și la acțiuni extrașcolare precum cea de azi, cât și la gesturi filantropice, prin care ei sunt motivați să fie buni creștini, apropiați de cei care au nevoie de ei”, a adăugat și părintele coslujitor Adrian Jipa.

Lucrările copiilor vor fi expuse în perioada următoare la Școala Gimnazială Bodești, toți participanții primind invitație la „Tabăra din pridvorul satului”, organizată de parohie și de Sectorul de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor în vara acestui an.

Comentarii Facebook


Știri recente