Ateliere de dezvoltare personală pentru copii din Alba și Mureș

Copiii de la centrele educaționale „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Aiud, județul Alba, și „Sfântul Dumitru” din Sângeru de Pădure, județul Mureș, au participat la atelierele de dezvoltare personală de pe Dealul Mamut din Alba Iulia, învățând pe această cale cum să își dezvolte curajul. Cei 25 de beneficiari ai fiecărui centru educațional au luat parte la modulul de dezvoltare a curajului, parcurgând două trasee: traseul mov și traseul tiroliană. Potrivit coordonatorului activității „Ateliere educaționale” din cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Bianca Mărginean, primul traseu este recomandat pentru copiii care utilizează echipamentul pentru prima oară.

„Elementele de pe traseul mov conțin corzi, plase de corzi, balansoare de frânghii, tiroliană și poduri de buștean concepute în așa fel încât să corespundă cu înălțimea și condiția fizică a copiilor. Aceștia sunt în permanență supravegheați și ghidați de către personal calificat și specializat”, a explicat Bianca Mărginean, conform comunicatului transmis de Biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Copii din Alba și Mureș

Copiii din cadrul Centrului Educațional „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” – Aiud au participat pentru prima dată la atelierele educaționale de pe Dealul Mamut, exprimându-și dorința de a reveni cât de curând la Alba Iulia.

„Participarea la atelierele educaționale amenajate pe Dealul Mamut a fost o evadare palpitantă din cotidian pentru beneficiarii noștri. La început au părut neîncrezători, dar dornici de neprevăzut. Parcurgând traseul, copiii au prins curaj și încredere în forțele proprii, astfel încât la finalizarea traseului erau deja dornici să-l reia. Ei au fost foarte încântați de echipament, de loc și de felul cum sunt amenajate atelierele, cu poduri suspendate, plase de păianjen, panouri de cățărat și, nu în ultimul rând, de tiroliene, unde adrenalina a ajuns la cote maxime”, a precizat părintele Teofil Sas, coordonatorul centrului educațional din Aiud.

Și copiii din Centrul Educațional „Sfântul Dumitru” din Sângeru de Pădure, județul Mureș, au luat parte de curând la atelierele educaționale.

„Pentru copiii din acest centru educațional a fost prima experiență de acest fel, aceștia fiind foarte încântați că au reușit să parcurgă elementele dedicate lor, expresia de pe chipul lor fiind mai mult decât sugestivă. Pentru câteva ore au uitat de toate grijile și au încercat să facă față provocărilor de pe traseu. Tiroliana a fost preferată de marea majoritate dintre ei și puntea Tarzan. Adrenalină, senzație, bună dispoziție și experiență de neuitat au fost cuvintele care au descris întreaga zi petrecută de copiii noștri în parcul din Alba Iulia. Și să nu uităm cât de importantă este expresia „mens sana in corpore sano””, a spus părintele Mihai Dumitrescu, coordonatorul Centrului Educațional din Sângeru de Pădure.

La atelierele educaționale organizate în spațiul special amenajat pe Dealul Mamut din Alba Iulia, copiii din centrele educaționale din județele Alba și Mureș participă la cinci module de dezvoltare personală, conform comunicatului transmis de Biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Comentarii Facebook


Știri recente