Ateliere de Crăciun, organizate pentru copiii români din Budapesta. Ei au pregătit felicitări şi decorațiuni pentru pomul de iarnă

Copiii români din Budapesta au pregătit în acest an felicitări, decorațiuni pentru pomul de iarnă, au ornat figuri din turtă dulce şi au învăţat colinde românești, în cadrul unor ateliere de Crăciun. Acţiunea s-a desfăşurat sub îndrumarea Doamnei Gabriela Elekes, Președintele Asociației Femeilor Ortodoxe Române din Budapesta (AFORB).

În ultimii ani a devenit o tradiție la Capela Ortodoxă Românească din Budapesta ca în fiecare duminică din decembrie, copiii să fie antrenați și în pregătirile pentru Sfintele Sărbători ale Nașterii Domnului.

Duminică, 10 decembrie 2017, după repetiția pentru colinde, în mijlocul lor a sosit Moș Nicolae, iar copiii, emoționați și nerăbdători, i-au cântat colinde și au fost răsplătiți de acesta cu daruri, pentru talentul și străduința lor.

Duminica 17 decembrie, după oficierea Sfintei Liturghii de cei doi preoți slujitori, Părintele Protosinghel David Pop, Superiorul Așezământului Monahal Românesc Sfântul Ioan Botezătorul și Părintele Paroh Marius Maghiaru, Protopopul Român de Budapesta, copiii au prezentat un concert de colinde pentru credincioșii participanți la slujbă, după care au luat parte la obișnuitul atelier de lucru.

Copiii au luat acasă caietele pregătite pentru ei, cu colindele învățate, pentru a mai repeta până în Ajunul Crăciunului, când vor interpreta din nou colinde, potrivit datinii strămoșești.

Foto Credit: Episcopia Ortodoxă Română a Ungariei

Comentarii Facebook


Știri recente