Atelier de pictură la Parohia Brâncuşi din Capitală

La Parohia Acoperământul Maicii Domnuluişi Sfântul Ioan Rusul – Brâncuşi a fost organizat marţi, 03 noiembrie 2015, începând cu ora 16:30 un Atelier de pictură dedicat copiilor din cuprinsul parohiei. În cadrul evenimentului 40 de copii au avut ocazia să picteze pe sticlă icoane ortodoxe, sub îndrumarea doamnei profesor Roxana Lazăr, informează site-ul Parohiei Brâncuşi.

„Prin această acţiune venim în întâmpinarea copiilor, în această perioadă de vacanţă, cu un atelier de pictură prin care încercăm să cultivăm celor mici simţul artistic, iubirea de frumos şi, în acelaşi timp, să le insuflăm dragostea pentru sfinţi şi pentru Biserica noastră strămoşească. Acest atelier de pictură este, de asemenea, şi o modalitate prin care cei mici au aflat mai multe informaţii din viaţa sfinţilor pe care i-au pictat cu migală şi cu dragoste. Sperăm să aşeze aceste icoane la loc de cinste în casele lor. Aduc mulţumiri doamnei profesor Roxana Lazăr care i-a îndrumat pe copii, dar şi Departamentului de tineret al parohiei noastre care s-a implicat în buna desfăşurare a evenimentului”, a precizat părintele paroh Costel Burlacu.

Alături de copii s-a aflat şi părintele Costin Dinu, membrii ai Departamentului pentru tineret al Parohiei Brâncuşi, părinţi şi bunici ai micilor iconari. Icoanele pictate vor fi expuse în biserică, sfinţite şi apoi vor fi date copiilor care le-au pictat.

„În seara aceasta am încercat să pictăm icoane pe sticlă folosind negative. Copiii au învățat să respecte anumite reguli în reprezentarea sfinților, legate de culoarea veșmântului și au primit câteva date despre viața acestora. E adevărat că și ei și-au adus nota lor de creativitate, de copilărie în reprezentarea icoanelor. Au lucrat cu drag, mulți dintre ei și-au dorit chiar să facă mai multe icoane, iar asta nu poate decât să ne bucure și să ne încurajeze să reluăm acțiunea. Este o activitate pentru sufletul lor care îi apropie de credință, de icoane, de Biserică, de adevăratele valori. Este minunat că o să le primească sfințite și prin faptul că abia duminică vor putea lua icoanele acasă, după ce au fost sfințite și expuse în biserică, pentru ca întreaga comunitate să le aprecieze, am încercat așa să le educăm răbdarea și bucuria de a împărți cu ceilalți și de a se bucura că au făcut ceva frumos și că pot fi utili”, a precizat doamna profesor Roxana Lazăr.

„Este o activitate care a avut succes, în această seară participând un număr de aproximativ 40 de copii, entuziaști și bucuroși că au ocazia să arate părinților, și nouă tuturor, că din mâini, dar și suflete inocente, pot ieși creații frumoase, reprezentări ale sfinților apropiați și dragi lor. De data acesta nu am mers pe o temă anume, fiecare copil fiind liber să-și aleagă sfântul la care are o mai mare evlavie. Ne bucură că părinții sau bunicii au fost alături de noi și și-au adus copiii pentru a participa la o activitate cu adevărat folositoare lor. Îi așteptăm cu drag și la următoarea întâlnire, pentru că intenționăm să continuăm această activitate de suflet. Mulțumim celor ce ne-au sprijinit și mai ales doamnei profesor Roxana Lazăr, care i-a îndrumat și le-a arătat copiilor cum să-și descopere latura artistică”, a precizat domnul Călin Irinel, membru al Departamentului pentru tineret al Parohiei Brâncuşi.

În cadrul Parohiei Brâncuşi sunt organizate frecvent activităţi dedicate copiilor. Ultima acţiune organizată pentru cei mici a avut loc în data de 26 septembrie 2015, desfăşurându-se sub titlul Jocurile copilăriei în aer liber.

Comentarii Facebook


Știri recente