Atelier de pictură în Parohia Gherghești

Copiii din localitatea Gherghești, județul Vaslui, au participat, în perioada 1-5 septembrie 2014, la un atelier de pictură. Acest atelier a avut loc în cadrul Proiectului educațional „Să nu lăsăm educația să ia vacanță!”, inițiat în vederea prevenirii abandonului școlar, informează „Ziarul Lumina”.

Parohia Gherghești, Protopopiatul Bârlad, în colaborare cu Școala Gimnazială Numărul 1 – Gherghești, a organizat pe parcursul săptămânii trecute un atelier de pictură. Acest atelier a fost cea de-a treia activitate din cadrul Proiectului educațional „Să nu lăsăm educația să ia vacanță!”, al cărui scop principal a fost acela de a oferi elevilor școlii oportunități educaționale de petrecere a timpului liber, pentru ca ei să-și poată dezvolta armonios personalitatea. „Elevii au participat cu entuziasm la toate activitățile din cadrul proiectului, dar mai ales la cercul de pictură. Prin această activitate s-a urmărit atragerea copiilor spre biserică și școală, mai ales că arta prin icoană este un mijloc de educare moral-religioasă a copiilor”, a spus prof. Mirela Stoica, consilier educativ. Materialele necesare derulării atelierului de pictură au fost procurate prin grija părintelui paroh Ciprian Apopei, care a coordonat activitatea împreună cu preoteasa Alina Apopei. Atelierul s-a încheiat cu un vernisaj la care au participat atât copiii și cadrele didactice implicate, cât și părinții. „Copii au fost foarte bucuroși să se implice în această activitate. La fiecare icoană au lucrat câte doi elevi. Vom încerca, după cum vom avea posibilități, să răsplătim munca școlarilor care au zugrăvit atât de frumos chipurile sfinților pe lemn”, a mărturisit pr. paroh Ciprian Apopei. Atelierul de pictură din Gherghești este una dintre activitățile pe care Școala și Biserica le desfășoară pentru prevenirea abandonului școlar. Preotul paroh, care a terminat studii de specialitate în domeniul artei sacre, a căutat, împreună cu profesorii de la școală, să cultive în rândul copiilor dragostea pentru icoană. „Ne dorim să-i atragem pe copii aproape de credința și Biserica noastră. Consider că, prin intermediul picturii, ei Îl pot descoperi pe Dumnezeu și pe sfinții bineplăcuți Lui”, a adăugat pr. paroh Ciprian Apopei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…