Atelier de creație pentru tinerii și copiii din Caransebeș

În cadrul proiectului „Tineri în Biserică”, fiecare sâmbătă din perioada Postului Mare este un prilej pentru tinerii și copiii din municipiul de pe Timiș și Sebeș, să se adune la Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeș. Coordonați de doamna institutor Adriana Ianchiș și de doamna profesor Dorina Stoica, precum și de părinți și voluntari, acești tineri confecționează felicitări, obiecte decorative, desene cu teme religioase, ouă încondeiate și altele. Cu aceste mici creații vor putea împodobi casele la Măritul Praznic al Învierii Domnului.

Prin acest atelier de creație se dorește ca tinerii și copiii să se apropie cât mai mult de Biserică, să se cunoască pe ei înșiși, să învețe munca în echipă și să fie comunicativi cu semenii lor, după cum ne-a transmis Diac. Pavel Canea.

„Încercăm să îi facem pe copii să descopere bucuria sărbătorilor și ne bucurăm că Biserica a venit în întâmpinarea noastră, oferindu-ne cadru și materialele ca să putem realiza micile noastre creații. Pe copii îi simțim implicați, încântați și cel mai important lucru este atunci când în ochii lor se citește bucuria”, a subliniat coordonator Adriana Ianchiș.

Biserica este deschisă la astfel de acțiuni, venind în întâmpinarea tinerilor și oferindu-le posibilitatea de a-L cunoaște pe Dumnezeu, iar scopul final fiind acela de a-i apropia pe tineri de Sfântul Potir.

Comentarii Facebook


Știri recente