Atelier de creație la Târgoviște. Elevi de liceu au țesut și brodat motive tradiționale și simboluri religioase

În cadrul parteneriatului dintre Biserică și Școală, încheiat în Arhiepiscopia Târgoviștei, la Colegiul Național Constantin Cantacuzino din Târgoviște a avut loc miercuri un atelier de creație și meșteșuguri tradiționale românești, intitulat Tradiție și continuitate.

Evenimentul din 22 februarie 2017 a avut loc sub coordonarea doamnei Floricica Ștefan, profesor de Religie, a doamnei Roxana Tănase, profesor de Limba română, și a Pr. Lucian Constantin Mileșan de la Parohia Înălțarea Domnului din Târgoviște.

La manifestare au participat elevi ai claselor a IX-a care au fost prezenți la Concursul național Icoana și școala mărturisirii, desfășurat în Patriarhia Română, potrivit site-ului oficial al Eparhiei.

Această activitate a avut ca obiectiv conștientizarea importanței păstrării valorii tradiției noastre strămoșești și a credinței ortodoxe, într-o lume secularizată.

Au avut loc discuții pe această temă, iar elevii au țesut și au brodat motive tradiționale și florale, precum și simboluri religioase. Eleva Cristina Dabija, interpretă de muzică populară, a susținut un moment muzical emoționant, interpretând împreună cu cei prezenți cântece religioase, precum și cântece vechi populare și patriotice.

Comentarii Facebook


Știri recente