Asociația Vasiliada, „Instituția anului” în domeniul Asistenței Sociale

Asociația Vasiliada a Mitropoliei Olteniei a fost desemnată „Instituția anului” în domeniul Asistenței Sociale din România. Gala a avut loc la Ateneul Român din București, luni, 14 martie 2016, și a fost organizată pentru al treilea an consecutiv de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România.

La eveniment au fost nominalizați aproximativ 1000 de asistenți sociali, instituții sociale sau profesioniști din diverse domenii care susțin asistența socială, subliniază Gabriela Firu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

La categoria „Instituția anului” au fost nominalizate 70 de instituții cu caracter social din România, iar în urma deciziei juriului premiul a fost câștigat de Asociația Vasiliada.

„Vasiliada Sfântului Vasile cel Mare trăiește și astăzi prin lucrarea Vasiliadei, în duhul temerii de Dumnezeu și al slujirii aproapelui. Felicităm ostenitorii Asociației Vasiliada și rugăm pe Bunul Dumnezeu să îi întărească în lucrarea lor binefăcătoare”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei și Președintele de Onoare al Asociației Vasiliada.

Asociația Vasiliada are 15 ani de activitate socială

Oferă servicii sociale pentru numeroase categorii de persoane aflate în dificultate, precum: copii aflați în situații de risc, tineri cu dizabilități, persoane vârstnice sau fără adăpost, persoane de etnie romă sau persoane aflate in căutarea unui loc de muncă.

„Lucrarea Asociației Vasiliada reprezintă expresia purtării de grijă a Mitropoliei Olteniei față de semenii aflați în dificultate din Sud-Vestul României. Mulțumim tuturor acelora care văd în Vasiliada locul unde pot să înfăptuiască binele ca expresie a iubirii aproapelui!”, a declarat pr. Adrian Stănulică, președintele Asociației Vasiliada.

În ultimul an, activitatea Asociației Vasiliada poate fi rezumată în cifre astfel: 3000 de beneficiari direcți, 18 așezăminte și proiecte sociale, 124 de angajați și voluntari și peste 40 de parteneriate comunitare.

Comentarii Facebook


Știri recente