Asociația Vasiliada a oferit 30 de tablete elevilor din Alimpești, județul Gorj

Asociația Vasiliada a oferit joi, printr-un parteneriat cu CEZ România, 30 de tablete electronice elevilor din Alimpești, județul Gorj. Acțiunea a făcut parte din proiectul „Exploratori în mediul online”, prin care asociația sprijină accesul la educație al copiilor din mediul rural.

Beneficiarii au vârste între 12 și 14 ani și rezultate bune la învățătură. Vor folosi dispozitivele în procesul de educație de la distanță impus de regulile sanitare în pandemie. Tabletele oferite sunt echipate cu programe educaționale și platforme de comunicare, facilitând participarea la cursurile online.

Elevii vor participa la o sesiune de formare cu 10 voluntari, care îi vor instrui cu privire la modul de utilizare a tabletelor și modalitățile de accesare a resurselor educaționale din mediul online.

„Educația copiilor din medii defavorizate rămâne o prioritate pentru Asociația Vasiliada și partenerii săi. Mulțumim tuturor celor care se alătură eforturilor noastre de a contribui la prevenirea abandonului școlar, la reducerea inegalităților în educație, mai ales în comunitățile din mediul rural”, a spus Părintele Adrian Stănulică, președintele organizației.

Asociația Vasiliada funcționează sub patronajul Mitropoliei Olteniei. Președinte de Onoare este Înaltpreasfințitul Părinte Irineu. Organizația are aproximativ 3.000 de beneficiari pe an, persoane vulnerabile social din județele Dolj și Gorj. În 2016, la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, a fost desemnată ca Instituția anului în domeniul Asistenței Sociale din România.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente