Asociația Vasiliada a lansat campania Ajută cu 2%

Asociația Vasiliada, organizație neguvernamentală cu caracter social aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, a lansat campania de strângere de fonduri intitulată „Ajută cu 2%”, campanie ce are la bază „Prevederea 2%” din Codul Fiscal, ne-a precizat Gabriela Popescu.

Campania „Ajută cu 2%” se va desfășura în județele Dolj și Gorj până la data de 15 mai a.c. și are ca scop informarea tuturor contribuabililor persoane fizice cu privire la posibilitatea de a sprijini programele sociale derulate de Asociația Vasiliada, prin direcționarea a 2% din impozitul datorat statului. Prin intermediul acestei campanii, Asociația Vasiliada îsi dorește să dezvolte un parteneriat cu comunitatea locală , promovând totodată sentimentul de responsabilitate socială în rândul cetățenilor.

„Direcționând Asociației Vasiliada 2% din impozit, fiecare cetățean are posibilitatea de a contribui la alfabetizarea copiilor neșcolarizați, la susținerea copiilor nevoiași pentru a putea să meargă la școală, la prevenirea situațiilor de abuz și de neglijare a copiilor, la instruirea și găsirea unui loc de muncă pentru tinerii cu dizabilități, cât și la susținerea persoanelor fără adăpost și a persoanelor șomere în vederea găsirii unui loc de muncă”, a precizat părintele Adrian Stănulică, președintele Asociației Vasiliada.

Direcționarea a 2% din impozitul pe venit se face prin completarea formularului tip „Cerere 230”, cu datele personale ale contribuabilului și cu datele de identificare ale Asociației Vasiliada, urmând ca acest formular să fie depus la ghișeul Administrației Financiare.

Formularul de direcționare poate fi procurat de la sediul Asociației Vasiliada, din str. Frații Buzești, nr. 20, sau poate fi descărcat de pe pagina web a asociației: www.asocatiavasiliada.ro.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Asociația Vasilia a desfășurat în anul 2013 o bogată activitate socială în județele Dolj și Gorj, derulând proiecte sociale prin intermediul a 10 centre sociale. Asociația Vasiliada a oferit anul trecut sprijin direct unui număr de aproximativ 3400 de persoane aflate în situații de dificultate.

Comentarii Facebook


Știri recente