Asociația Sfântul Ierarh Luca al Crimeei | Atelier interactiv de radiolocație pentru tineri brașoveni

Asociația Sfântul Ierarh Luca al Crimeei, coordonată de părintele Ciprian Nistor de la Capela Universității Transilvania din Brașov, a organizat recent un atelier interactiv de radiolocație pentru elevi și studenți, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Tinerii au stabilit legături radio din diferite puncte, transmițând către bază date despre poziția lor geografică, temperatura aerului și viteza vântului. Participanții s-au împărțit în două echipe și au pornit în explorare pe două trasee diferite, într-o zonă în care nu aveau semnal la telefonul mobil.

Cu ocazia acestui atelier, elevii și studenții au aflat informații noi despre specificul comunicării prin unde radio, despre echipamentele utilizate în acest tip de comunicare – stații radio, analizoare de spectru, amplificatoare, altimetre, antene și busole.

Această activitatea a fost și un prilej pentru exersarea muncii în echipă, a învățării prin cooperare și, mai ales, pentru petrecerea timpului liber în mijlocul naturii, departe de poluarea electromagnetică a orașului. Activitatea a fost susținută de protopopul de Brașov, Dănuț Gheorghe Benga, și de alți binevoitori.


Asociația Sfântul Ierarh Luca al Crimeei are ca principal scop organizarea de activități complementare misiunii pastorale, respectiv acțiuni social filantropice și cercetare teologică.

Comentarii Facebook


Știri recente